Lightroom 2

26 10 2008

今日啱啱有時間, 就決心裝我想試好耐嘅Lightroom 2.0.

點解要等到我有時間呢,那是因為我要備份所有的相和最新的catalog file(*ircat). 越過…100GB架, 萬一/如果upgrade完個catalog 有咩事….咁就慘啦!

備份完所有嘢, 跟住就可以開始"無痛upgrade" 喇 ~

裝完後 LR2.0 就會問你係咪要load返之前個catalog, sure !其他嘢同舊版本的setting 佢基本上會自動載入 ,非常方便.

2.0 load catalog 嘅速度好似快過1.4, 增加了更多有用的功能, 更強照片組織和管理……相同的界面……正!

*最新版本是2.1

廣告

管理項目

Information

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s




%d 位部落客按了讚: